PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

5 prirodnih proizvoda protiv simptoma benignog uvećanja prostate

Prostata je mala žlezda koja muškarcima nekada može da izazove velike neprijatnosti. Kod velikog broja muškaraca, starenjem dolazi do pojave problema sa prostatom. Najčešći problem je benigno uvećanje prostate. Kao što sam naziv kaže, radi se o benignom tipu problema. Međutim, uzevši u obzir lokalizaciju prostate, čak i male promene veličine prostate mogu da izazovu pojavu neprijatnih simptoma, kao što su učestalo mokrenje, bol i nelagodnost u maloj karlici, česte urinarne infekcije, često ustajanje u toku noći i sl.

U narodnoj medicini se neke od biljaka i biljnih proizvoda koriste veoma dugo, kao tradicionalni oblici tretmana problema sa prostatom.

  1. Testerasta palma se vekovima unazad koristi u narodnoj medicini za olakšanje urinarnih tegoba., uključujući probleme sa uvećanom prostatom.

  2. Beta sitosterol je biljni proizvod koji se može naći u različitim biljnim vrstama. Pokazano je da ova materija može da doprinese uklanjanju nekih tegoba koje prate benigno uvećanje prostate, kao što je oslabljen protok urina.

  3. Kopriva je jedna od korovskih biljaka koja je rasprostranjena širom sveta. Pored ostalih blagotvornih efekata kod oba pola, primećeno je da kopriva može da doprinese i olakšanju nekih tegoba koji postoje kod uvećane prostate.

  4. Seme i ulje semena bundeve takođe može da se upotrebljava kod osoba sklonih problemima sa prostatom.

  5. Polen, perga i drugi pčelinji proizvodi takođe sadrže različite aktivne supstance koje mogu da doprinesu zdravlju prostate.

Svi ovi sastojci mogu da se nađu pojedinačno, ili u sastavu različitih biljnih, prirodnih preparata. Takođe, svi ovi proizvodi imaju poznatu dugogodišnju primenu u narodnoj medicini u različitim delovima sveta.

Međutim, da bi se potvrdili svi pozitivni efekti koje ovi biljni proizvodi mogu da imaju, neophodno je da se sprovede odgovarajući broj kontrolisanih kliničkih studija.

PRIMED 6 JE PRIRODNA FORMULA NA BAZI MEDA, POLENA, SVILOVINE I GOLICE.

NE SADRŽI VEŠTAČKE BOJE, KONZERVANSE I DRUGE ADITIVE.

PRIMED 6 se preporučuje kod benignog uvećanja prostate, akutne i hronične upale prostate i akutnih i hroničnih upala mokraćnih puteva i organa.