Prioritet za imunitet !

Primed Kordiceps

 

U Kini je kordiceps (Cordyceps sinesis) tradicionalni lek nacionalne fitoterapeutske farmakologije. Upotreba kordicepsa kao sredstva za povećanje otpornosti organizma, poboljšanje zdravlja i preventivu traje već više od 1200 godina.

Cordyceps-Sinensis

Kordiceps (Cordyceps sinesis) poseduje visoku adaptogenu sposobnost . Poboljšava stanje imunog sistema organizma, jača rezistentnost na razne patogene bakterije i druge mikroorganizme, povećava adaptativne mogućnosti organizma, ima antioksidantsku aktivnost i sprečava proces starenja, a takođe harmonizuje metaboličke procese. Kordiceps blagotvorno utiče na nervni, endokrini, respiratorni i polni sistem, ima antiaritmijsko i antihipertenzivno dejstvo, smanjuje nivo holesterola, poboljšava mikrocirkulaciju i sprečava stvaranje trombova. On ima izraženi terapijski efekat kod oboljenja jetre i bubrega.

Nutritivni sastav

Primed Kordiceps prah je izuzetan preparat koji u prirodnom obliku sadrži veliki broj nutritivnih I aktivnih materija koje su neophodne za uspostavljanje normalnog rada svih sistema I organa u našem organizmu.

Kordiceps je izuzetno bogatog nutritivnog sastava.Sadrži veliki broj makro i mikro elemenata, enzima, 18 aminokiselina (sve esencijalne aminokiseline), brojne antioksidanse – beta karoten, vitamine E i C, selen I cink, koenzim Q10 I minerale (P, Mg, Fe, Ca, Na, K, Mn, Cu, Zn, Si, Ni, Al, Ti, Cr, Se, Ga, V, Zr). Sastav kordicepsa čine i polisaharidi kordicepsa (imunoregulaciono i antioksidantno dejstvo), adenozin, adenin, kordicepin, kordicepsova kiselina(antitumorsko delovanje). Kordiceps sa svojim sastavom deluje na epifizu I podstiče proizvodnju melatonina, univerzalnog antioksidanta.

Skup različitih biološki aktivnih materija koje se nalaze u preparatu obezbeđuju njegovo višestruko lekovito delovanje na organizam čoveka.

Preporučuje se kod:

  • Poremećaja imuniteta – smanjen imunitet i autoimune bolesti
  • Malignih oboljenja
  • Benignih promena (ciste i tumori)
  • Infekcija
  • Kardiovaskularnih bolesti (ateroskleroza, infarkt miokarda, moždani udar, aritmije)
  • Bolesti jetre (hepatitis, ciroza jetre, masna jetra)
  • Bolesti bubrega ( nefritis, kamen u bubregu, bubrežna insuficijencija)
  • Povišenog šećera i holesterola
  • Seksualnih disfunkcija
  • Hroničnog umora, depresije i stresa

Uticaj kordicepsa na ćelije raka

Jedna od najvećih koristi od kordicepsa jeste potencijal ove pečurke kao izvora novih lekova protiv malignih oboljenja. Sve veći broj onkologa širom sveta preporučuje i koristi kordiceps kao dodatak hemoterapiji, zračenju i ostalim konvencionalnim i tradicionalnim metodama lečenja raka. Pokazao je izvanrednu sposobnost ne samo u sprečavanju rasta, u nekim slučajevima čak i uništavanju određenih vrsta tumora, već i kao sredstvo pomoću kojeg imuni sistem i celo telo mogu da se održe jakim i vitalnim, dok mu istovremeno prete efekti hemoterapije i radijacije. Ova lekovita gljiva u sebi ima aktivne supstance koje pomažu u borbi protiv malignih bolesti. Ove supstance poseduju antiinflamatorna dejstva pomoću kojih smanjuje zapaljenski odgovor koji pospešuje rast tumora. Pored toga, pospešuje stvaranje NK ćelija, koje su prirodne ubice malignih ćelija u organizmu. Neke studije su pokazale da sprečava nastanak metastaza, na taj način što sprečava razvoj krvnih sudova u tumoru. Kordiceps ima i potentna antioksidantna svojstva i tako štiti ćelije od dejstva slobodnih radikala.

Odlični su rezultati kod početnih faza maligniteta jer je tada organizam još uvek dovoljno jak da izdrži terapije, a pomoć kordicepsa je u tome suštinska. Kada je bolest uznapredovala ili je u odmakloj fazi, kordiceps je takođe jedan od najbitnijih faktora, upravo dajući taj kiseonik ćelijama i podižući organizam da se bori sa bolešću. Na žalost, ponekad ni to nije dovoljno za potpuno izlečenje, ali svakako produžava vitalnost, što je posebno bitno za osobe u odmaklim godinama.

Hemoterapija i radioterapija

Brojne su dobrobiti kordicepsa kod osoba na hemoterapiji I radioterapiji. Predstavlja efikasno sredstvo pomoću kojeg imuni sistem i celo telo mogu da se održe jakim i vitalnim iako su istovremeno izloženi efektima hemoterapije i zračenja. Kordiceps ublažava tegobe koje nastaju kao posledica neželjenih efekata lekova koji se primenjuju u hemoterapiji. Smanjuje mučninu, bolove i gubitak težine. Jača imuni sistem tj. sprečava propadanje belih krvnih zrnaca (leukocita), koji su najosetljiviji na štetna dejstva antitumorske terapije. Pomaže da se održi normalan broj crvenih krvnih zrnaca (eritrocita) i krvnih pločica (trombocita). Kordiceps štiti i ćelije bubrega i jetre od toksičnih efekata hemoterapije, preko kojih se ovi lekovi metabolišu. U nekim studijama je čak ustanovljeno da kordiceps ima svojstvo da pojačava aktivnost antitumorske terapije.

Imunomodulacija – regulacija imunog sistema

Kordiceps ima dvosmerno delovanje na regulaciju funkcije imunog sistema:

U slučajevima oslabljenog imuniteta (maligna oboljenja, hepatitis, HIV infekcija) pod dejstvom kordicepsa broj I aktivnost belih krvnih zrnaca raste.
U slučajevima prekomerne aktivnosti imunog sistema kod autoimunih bolesti (alergija, dijabetes, reumatoidni artritis, psorijaza, lupus, kolagenoza, limfom itd.) snižava imunitet što je poznato kao imunosupresija. Do danas je kordiceps vodeći proizvod protiv autoimunih bolesti i to potpuno prirodan bez štetnih delovanja za razliku od kortikosteroida.

Antimikrobno dejstvo

Kordiceps deluje kao prirodni antibiotik i inhibira razmnožavanje pneumokoka, stafilokoka, streptokoka i mnogih drugih bakterija. Za razliku od sintetskih antibiotika nije pronađeno da su neke bakterije otporne na kordiceps. Takođe utiče na razne viruse, uključujući adenovirus, viruse influence, hepatitisa, herpes viruse i drugih virusa. Kordiceps ispoljava dejstvo I na protozoe, hlamidiju, ureaplazme, Trichomonas vaginalis, nematode, gljive itd.

Uticaj kordicepsa na jetru

Mnogobrojna svetska istraživanja ustanovila su blagotvorna dejstva gljive kordiceps na funkciju jetre. Za ovu kinesku gljivu ispitavanja su pokazala da njeni aktivni sastojci imaju veliku sposobnost da utiču na regeneraciju jetrenih ćelija, zaštite jetreno tkivo od štetnih materija koje se obrađuju preko jetre i uspore dalje propadanje jetrenog tkiva. Deluje na viruse koji mogu biti uzročnici hepatitisa, snižava supstance u krvi i jetrenom tkivu koje utiču na razvoj ciroze i sprečava dalje napredovanje ciroze jetre. Poznati su i njeni efekti na regulaciju holesterola, te pomaže kod problema sa masnom jetrom.

Uticaj kordicepsa na bubrege

Ovaj lek iz prirode je pokazao svoje pozitivno dejstvo na bubrežno tkivo. Aktivni sastojci ove gljive pospešuju regeneraciju bubrežnih ćelija, štite bubrežno tkivo od toksičnih materija I podstiču njihovo izlučivanje, pospešuju razmenu supstanci unutar bubrežnog tkiva i na taj način doprinose boljem funkcionisanju ovih organa.

Uticaj kordicepsa na srce, krvne sudove i cirkulaciju

Jedno od ozbiljnijih dejstava kordicepsa i u tradicionalnoj i u modernoj medicini jeste sposobnost stabilizacije pulsa i ispravljanja srčanih aritmija. Kordiceps deluje pozitivno na sve mišiće u organizmu, naročito srčani, deluje na brže oslobađanje kiseonika iz krvi i na taj način daje energiju i štedi srce, omogućava mu pravilniji rad, sa manje opterećenja . Nisu zabeleženi negativni efekti gljive kordiceps kod pacijenata sa aritmijom i čini se da je zbog svoje netoksičnosti izvanredan izbor u lečenju ovih bolesti.

Kordiceps sadrži značajnu količinu adenozina, deoksiadenozina i sličnih nukleotida. Dokazano je da ova jedinjenja imaju veliki efekat na koronarnu i cerebralnu cirkulaciju, pa se preporučuje se u terapiji srčanih oboljenja I kod pacijenata koji su pretrpeli moždani udar.Korisna je njegova primena u terapiji miokarditisa nastalog kao posledica virusne infekcije, jer je odličano sredstvo za podizanje imuniteta i zbog toga što njegova antiupalna svojstva štite srce od trajnih posledica upalnog procesa na srčanom mišiću.

Kordiceps umereno širi krvne sudove, povećava protok krvi i ima antitrombogeno dejstvo (sprečava agregaciju trombocita). Pored toga, kordiceps smanjuje nivo „lošeg“ holesterola i povećava nivo „dobrog“ holesterola i kao takav smanjuje rizik od začepljenja krvnih sudova. Stoga se preporučuje u preventivi i lečenju bolesti kardiovaskularnog sistema.

Kordiceps kontroliše nivo šećera u krvi, pa ga koriste dijabetičari i osobe koje imaju povišen rizik od dobijanja dijabetesa. On poboljšava metabolizam šećera u krvi i povećava insulinsku osetljivost pojedinca.

Kordiceps i sportisti

Kordiceps nudi sportistima bolje sportske performanse, snagu i izdržljivost.

Konzmiranjem kordicepsa dolazi do povećanja nivoa ATP-a u ćelijama, što zapravo podrazumeva stvarno povećanje energije, za razliku od prividnog povećanja energije do kojeg dolazi kada se konzumiraju stimulansi centralnog nervnog sistema, poput kofeina, efedrina ili amfetamina. Pozitivan uticaj kordicepsa na disajne organe i srce takođe je razlog povećanja sposobnosti i izdržljivosti sportista. Kordicepsom se jača organizam s jedne strane, a sa druge strane podiže i nivo ATP u ćelijama, usled čega organizam dobija više kiseonika i u stanju je da podnese više fizičkog napora.
Sportistima kordiceps olakšava rad srčanog mišića i time umanjuje rizik infarkta miokarda koji je sve prisutniji kod savremenog sportiste zbog sve većih napora koje zahteva današnji sport.

Kordiceps i seksualna disfunkcija kod muškaraca/žena

Gljiva je poznata u tradicionalnoj kineskoj medicini kao afrodizijak za muškarce i žene. Kordiceps se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lek za mušku i žensku seksualnu disfunkciju. Klinička testiranja na ljudima potvrdila su delotvornost kordicepsa u borbi protiv smanjenog seksualnog nagona.

Hronični umor, depresija i stres

Kordiceps pozitivno deluje na suzbijanje hroničnog umora, simptome depresije i suzbija posledice stresa. Istraživanja dokazuju da kordiceps utiče na regulaciju našeg neuroendokrinog sistema.
Kordiceps pomaže starijim ljudima koji pate od umora. Takođe ga koriste starije osobe da poboljšaju svoje pamćenje i kognitivne sposobnosti.

Kordiceps je vrlo efektivan kod ljudi koji imaju smanjen apetit.

DoziranjePRIMED Kordiceps

Pomešajte jednu ravnu kafenu kašičicu (2 grama) Kordiceps praha
sa toplom vodom ili mlakim čajem. Kordiceps prah može se koristiti I kao dodatak jelima, salatama I šejkovima. Izbegavajte zagrevanje I vrele napitke kako preparat ne bi izgubio svoju nutritivnu vrednost.

Preventivno koristiti kao dodatak ishrani oko 3 grama dnevno. U tretmanu ozbiljnih zdravstvenih poremećaja koristiti između 5 – 10 grama dnevno.

Neto: 70 gr +/-5%
Poruči online !
 

Pridruži se

Brzi kontakt:

Srbija tel: +381117151265

Slovenija i EU: +38670191915

BIH mob:+38765496582

Hrvatska mob:+38598529109

Crna Gora mob: +38268703003

Kosovo tel: +37744151629 mob:+381645172947

Rumunija tel: 0356-564-516 tel: 0371-780-958

Makedonija tel:+38971566898

Gledali ste nas na televiziji

PRIMED 2 Diši lako

p2-bronhitisrs

PRIMED PRODAJNE LOKACIJE

POSETITE NAS!!!

PRIMED BIO APOTEKA
Bul. Zorana Đinđića 83 lokal 4/3,
Novi Beograd- Arena
radnim danima: 12-20 časova
subota: 08-16 časova
Kontakt: 011/3122-979 i 060/580-7805
PRIMED BILJNA APOTEKA
U ul. Vojvode Stepe 120, lokal 2,
kod Voždovačke crkve u Beogradu
radnim danima: 08-20h
subotom: 8-16h
tel: 011/3912-431
tel: 011/3910-187
mob: 065/3910-187
mob: 063/553-534

CENTAR -PRIMED BIO SHOP
Knez Mihailova 21a, Beograd
TC Milenijum
tel: 011/32-88-948
Radno vreme: 11-19h
Subotom: 11-16h
Novi Beograd -PRIMED BIO SHOP 2
Tržni Centar Piramida
Jurija Gagarina 151g, lokal 10
Radno vreme:
Radnim danima: 11-19 časova
Subotom: 08-16 časova
Kontakt telefon: 011/216-80-73
ZVEZDARA
Biljna apoteka Mediflora,
Bulevar Kralja Aleksandra 228,
tel: 011/380 62 81
DORĆOL
Biljna apoteka Herbasana
Džordža Vašingtona 10,
(preko puta Bajlonijeve pijace)
tel: 011-3345-879
primarna.medicina@gmail.com

Konsultacije sa doktorima:

Dr Danica Petrović,

Dr Tanja Kuburić,

Konsultacije radnim danima od 09 do 19h

na tel: 011/7151265

Dr Vladimir Petrović

Konsultacije radnim danima od 18 do 21h i vikendom od 08 do 20 h

na tel: 064/1757593

Prevedi sajt na:

Engleski jezik

Rumunski jezik

Slovenski jezik

Makedonski jezik

Nemački jezik

Iskustva

Nada Kurdulija moja cerka je imala problem sa trombocitima pa su joj ustanovili da joj je mali hemoglobin nema sta nije pila od aronije do raznih preparata za podizanje imuniteta sve dok vas nismo pronasli preko interneta za manje od mesec dana hemoglobin joj se poveco sa 87 na 120 danas sam opet kupila uz to se mnogo bolje oseca i trombociti su joj se povecali veliki pozdrav i hvala primedu 5

BIOSHOP MINELA BANJA LUKA

Kninska 11, 78000 Banja Luka Tel. +38751 216824 Fax: +38751 212970 Email: minelabio@yahoo.com

LUXUS PLUS d.o.o. SLOVENIA

LUXUS PLUS d.o.o.
Krekova 9
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija
Telefon:
+386 51 324 344 - Simobil
+386 51 268 650 - Mobitel
+386 2 8184 215 - stacionarni
Delovni čas:
pon. – pet. 08.00h – 16.30h
sobota: 9.00 - 12.00
E-mail: trgovinasilver@gmail.com

Preporučujemo

protiv tumora

Saveti i informacije

Ukoliko imate potrebu da se više informišete o PRIMED preparatima ili drugim dijetetski proizvodima koji se nalaze na ovom sajtu, ili jednostavno želite stručan savet za vaš zdravstveni problem, napišite email na: e-mail: zdravsavet@gmail.com Stručan tim sastavljen od lekara, farmaceuta, api&fito terapeuta i nutricioniste će se potruditi da odgovori na sve Vaše upite u najkraćem roku.